Menu
En mor og en stefar er i Hordaland tingrett dømt for vold og truende atferd mot en tenåringssønn. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Foreldre dømt for mishandling av gutt

En mor og en stefar er dømt til fengsel for å ha mishandlet kvinnens sønn. Men retten fant det ikke bevist at han var blitt utsatt for tortur, slik aktor mente.

Av NTB | 23.11.2023 00:39:39

Kriminalitet og rettsvesen: Påtalemyndigheten ønsket fire års ubetinget fengsel både for moren og stefaren, men dommen i Hordaland tingrett ble atskillig kortere.

Mor er dømt til fengsel i seks måneder, hvorav 120 dager betinget, mens stefaren har fått 90 dagers fengsel, hvorav 45 dager betinget, skriver Bergensavisen.

«Mest sannsynlig har volden, tvangen og de andre krenkelsene ikke hatt til formål å gjøre gutten vondt, men har vært hjelpeløse forsøk på å korrigere atferden hans, til hans beste», heter det blant annet i dommen.

Aktor mente tenåringen var utsatt for grov mishandling, og tok i bruk ord som «tukting» og «torturering» i sitt sluttinnlegg, uten å bli hørt av retten.

Kvinnen ble funnet skyldig i blant annet å ha slått sønnen med en pinne to ganger, noe dasking med hånden og omfattende trusler om pisking. Stefaren ble kun dømt for truende atferd.

Begge foreldrene nektet straffskyld i saken.

Dog har Hordaland tingrett ilagt paret kontaktforbud mot sønnen i fem år. De er også dømt til å betale ham 50.000 kroner i oppreisningserstatning.

(©NTB)

Flere nyheter: