Menu
Espen Bjervig (t.h.) varsler at han går av som langrennssjef. Jobben med å finne hans erstatter blir en åpen prosess, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad (midten). Her er de sammen med Vidar Løfshus i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB

Forbundstopp åpner for endringer når Bjervig slutter: – Vi har helt sikkert et forbedringspotensial

Norges Skiforbund må starte jakten på Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef. Rollen kan bli løst annerledes i framtiden.

Av NTB | 22.09.2023 12:32:35

Sport: Det forteller langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad i et intervju med NTB om Bjervigs kommende avgang og veien videre.

– Nå må vi sette oss ned og se litt på kravspesifikasjonene. Hva slags person er det vi skal ha? Hva skal rollen være, og skal det gjøres noen endringer i oppgavene en ny langrennssjef skal løse?

Bjervig-nyheten sprakk i VG torsdag kveld. Han gikk selv ut med saken og oppga manglende sult som forklaring. Flere langrennseksperter mener han har hatt for mange oppgaver siden han inntok sjefsrollen i 2018.

I dag har Bjervig ansvar for både det administrative, økonomiske og selve toppidretten. Det kan bli endringer når arvtakeren er på plass.

– Det er naturlig når du får et slikt skifte. Espen har definitivt hatt regien på den organiseringen vi har hatt til nå. Vi ansetter og eventuelt avslutter forholdet til en langrennssjef, og så er det langrennssjefen som organiserer sitt lag, påpeker Skogstad.

– Det kan godt være, og vi har helt sikkert et forbedringspotensial alle sammen på akkurat det. Men slik jeg opplever dialogen med Espen, er det ikke først og fremst kjerneoppgavene som har vært krevende. Det er mer det utenomsportslige som sliter på.

Bjervig har vært ansatt i Norges Skiforbund siden 2014. Under hans tid har norsk langrenn hatt stor sportslig suksess, men kontroverser og ubehagelige saker har det også vært mange av.

Skogstad kan ikke si at han ble overrasket da Bjervig i sommer signaliserte at han ville slutte.

– Nei, det er en tøff og krevende jobb å stå i. Du blir veldig eksponert og må forholde deg til veldig mye. Jeg hadde håpet Espen skulle være med lenger, men han følte at motivasjonen måtte være en annen hvis han skulle være med til VM og OL. Det har jeg respekt og stor forståelse for, sier komitélederen til NTB.

– Vi er glade for at Espen er så fleksibel at han vil hjelpe oss så lenge vi har behov for det.

Stillingen som langrennssjef vil bli lyst ut, men det er usikkert når det skjer.

– Vi vil ha en åpen prosess, sier Skogstad.

Verdenscupen starter i finske Ruka 23. november. Den nasjonale sesongåpningen er på Beitostølen uken før.

Han svarer slik på spørsmål om Bjervig har hatt for mye å gjøre:

Bjervig står i jobben fram til 1. januar og vil være disponibel for skiforbundet ut 2023/24-sesongen. Skogstad sier det er fullt mulig at den avtroppende langrennssjefen blir med til Tour de Ski (varer fra 30. desember til 7. januar).

(©NTB)

Flere nyheter: