Menu
Rawa Majid, også kjent som den kurdiske reven, har kontakter høyt oppe i Tyrkias myndigheter og i politiet, mener en journalist. Foto: Svensk politi / TT / NTB

«Den kurdiske reven» hevdes å ha kontakter høyt oppe hos tyrkiske myndigheter

Gjenglederen Rawa Majid, kjent som «Den kurdiske reven», gjemmer seg fra svenske myndigheter i Tyrkia. Der hevdes han å ha kontakter høyt oppe i politikken.

Av NTB | 22.09.2023 12:32:51

Kriminalitet og rettsvesen: Påstanden kommer fra journalisten Mehmet Güc, som har undersøkt koblinger mellom den tyrkiske staten og mafiaen siden 90-tallet.

Flere alvorlige voldshendelser i Sverige den siste tiden knyttes til en intern konflikt i Foxtrot-nettverket, som ledes av Majid.

Majid fikk tyrkisk statsborgerskap etter at han forlot Sverige i 2018. Det skulle ikke vært mulig, mener Güc.

– Den tyrkiske etterretningstjenesten MIT har veldig, veldig god kontroll på området som han kommer fra. Det er nesten umulig at de ikke kjente til hans kriminelle bakgrunn ettersom han er kurder og kommer fra Irak, sier han.

Ifølge tyrkiske medier bor Majid i et eksklusivt strøk i Istanbul. Det tolker Güc som at han ikke gjemmer seg fra tyrkiske myndigheter. Han trekker også fram Aftonbladets avsløring om at Majid skal ha fått tilgang på hemmelige politirapporter om seg.

– Alt dette tyder på at han har kontakter på svært høyt nivå i politiet i Istanbul og i innenriksdepartementet, sier Güc.

Ifølge SVT risikerer Majid å miste sitt tyrkiske statsborgerskap på grunn av dokumentforfalskning.

(©NTB)

Flere nyheter: