Menu
Forsikring dekker overføring av 1,1 millioner fat råolje fra et rustent tankskip som ligger utenfor kysten av Jemen, ifølge FNs utviklingsprogram. Foto: Osamah Abdulrahman / AP / NTB

FN sier forsikring dekker oljeoverføring fra Jemen-tanker

Forsikring dekker overføring av 1,1 millioner fat råolje fra et rustent tankskip som ligger utenfor kysten av Jemen, ifølge FNs utviklingsprogram.

Av NTB | 13.06.2023 19:18:49

Økonomi og næringsliv: Forsikring beskrives som et helt avgjørende vendepunkt i et årelangt forsøk på å få fjernet lasten fra FSO Safer, som står i fare for å synke eller eksplodere. Om det skulle skje, frykter man en av de største, menneskeskapte katastrofene i historien.

Det er sikret titalls millioner dollar i løfter for operasjonen, som startet sent i mai med eksperter som pumpet inn gass for å fjerne atmosfærisk oksygen fra oljekamrene til fartøyet.

Overføringen av den lagrede oljen forventes å starte senere denne måneden, ifølge David Gressly, FNs humanitære koordinator for Jemen.

Etter å ha fullført overføringen av olje, vil skipet bli tauet bort og skrotet, har Gressly uttalt.

– Arbeidet går bra, sa han til Jemen International Forum i Haag mandag.

Tankskipet ble bygget i Japan i 1980. Den jemenittiske regjeringen kjøpte det på 80-tallet for å lagre opptil 3 millioner fat olje pumpet fra felt i den østlige provinsen Maarib.

Safer er 360 meter lang med 34 lagringstanker. Fartøyet er fortøyd 50 kilometer nordøst for Jemens strategiske havn Hodeida.

(©NTB)

Flere nyheter: