reklame for Sheiken Bowling
Menu
De kraftige jordskjelvene som rammet grenseområdene mellom Tyrkia og Syria 6. februar kostet over 55.000 mennesker livet og forårsaket enorme materielle ødeleggelser. Det rammet også landbruksproduksjonen i Tyrkia hardt. Foto: AP / NTB

FN: Jordskjelvet rammet tyrkisk landbruk hardt

De kraftige jordskjelvene som rammet Tyrkia, ødela 20 prosent av landbruksproduksjonen i landet, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO).

Av NTB | 31.03.2023 13:04:04

Ulykker og naturkatastrofer: Over 55.000 mennesker omkom i jordskjelvene som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria 6. februar, og de materielle ødeleggelsene er store.

– Jordskjelvet rammer elleve viktige landbruksprovinser med 15,73 millioner innbyggere og over 20 prosent av landets matproduksjon, opplyser FAO.

– Den jordskjelvrammede regionen, som er kjent som Tyrkias fruktbare halvmåne, står for nesten 15 prosent av BNP innen landbruket og bidrar til nesten 20 prosent landbrukssektorens eksportinntekter, påpeker FN-organisasjonen.

Det anslås at jordskjelvene forårsaket skader på avlinger, husdyr og infrastruktur for drøyt 13,5 milliarder kroner, og de økonomiske tapene for landbruket anslås til rundt 53 milliarder kroner, ifølge FAO.

(©NTB)

Flere nyheter: