Menu
De kraftige jordskjelvene som rammet grenseområdene mellom Tyrkia og Syria 6. februar kostet over 55.000 mennesker livet og forårsaket enorme materielle ødeleggelser. Det rammet også landbruksproduksjonen i Tyrkia hardt. Foto: AP / NTB

FN: Jordskjelvet rammet tyrkisk landbruk hardt

De kraftige jordskjelvene som rammet Tyrkia, ødela 20 prosent av landbruksproduksjonen i landet, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO).

Av NTB | 31.03.2023 13:04:04

Ulykker og naturkatastrofer: Over 55.000 mennesker omkom i jordskjelvene som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria 6. februar, og de materielle ødeleggelsene er store.

– Jordskjelvet rammer elleve viktige landbruksprovinser med 15,73 millioner innbyggere og over 20 prosent av landets matproduksjon, opplyser FAO.

– Den jordskjelvrammede regionen, som er kjent som Tyrkias fruktbare halvmåne, står for nesten 15 prosent av BNP innen landbruket og bidrar til nesten 20 prosent landbrukssektorens eksportinntekter, påpeker FN-organisasjonen.

Det anslås at jordskjelvene forårsaket skader på avlinger, husdyr og infrastruktur for drøyt 13,5 milliarder kroner, og de økonomiske tapene for landbruket anslås til rundt 53 milliarder kroner, ifølge FAO.

(©NTB)

Flere nyheter: