Menu
En elsparkesykkel står til lading. Har man en privat elsparkesykkel, må man forsikre den. Foto: Audun Braastad / NTB

Flesteparten mangler fortsatt forsikring på elsparkesykkelen sin

Majoriteten av folk med elsparkesykkel mangler fortsatt forsikring, til tross for at det ble lovpålagt med ansvarsforsikring fra nyttår, opplyser Finans Norge.

Av NTB | 16.05.2023 16:44:32

Økonomi og næringsliv: – Vi er bekymret over at flertallet fortsatt mangler denne viktige og lovpålagte forsikringen som myndighetene innførte på grunn av de mange ulykkene, sier lederen i Trafikkforsikringsforeningen, Roger Stenseth, i en pressemelding.

Eiere av elsparkesykler risikerer milliongjeld om de forårsaker en personskade, eller det oppstår brann i forbindelse med lading. Man går også glipp av erstatning hvis man skader seg selv skikkelig.

Det finnes trolig over en halv million elsparkesykler i Norge, men tallene er usikre, blant annet på grunn av mye import fra utlandet, opplyser Finans Norge.

Forsikringsselskapene melder om økt salg av elsparkesykkelforsikringer, men fortsatt selges det altfor lite av disse forsikringene, melder Finans Norge.

– Her må vi jobbe sammen. Vi vet dessverre at ulykkene med uforsikrede nå kommer på løpende bånd, og det er ille nok om det ikke også blir en økonomisk katastrofe for eieren av elsparkesykkelen, sier Stenseth i Trafikkforsikringsforeningen.

(©NTB)

Flere nyheter: