Menu
Flere garasjer og en bil ble ødelagt da et større steinras rammet Tyssedal torsdag morgen. Foto: Vest politidistrikt / NTB

Flere hus og smelteverk-område evakuert etter ras i Tyssedal

16 personer er evakuert fra fire hus i Tyssedal i Hardanger, der det gikk steinras i dag tidlig. Et område ved smelteverket er også evakuert.

Av NTB | 20.04.2023 09:04:04

Ulykker og naturkatastrofer: Ingen personer ble skadd i raset, som politiet fikk melding om like etter klokka 7. Raset har gått fra Tveitanuten og ødela to garasjer.

– Politiet har startet evakuering fra noen av husene i nærheten av raset. Kommunen er varslet og vil starte undersøkelser med tanke på risiko for nye ras, meldte politiet ved 8-tida.

Klokka 8.15 opplyser politiet at 16 personer er evakuert fra fire ulike adresser.

– Det kan være at enda flere skal evakueres, sier Tom Johannessen til Bergens Tidende.

– Vi fikk informasjon i 7-tiden i morges. Det har kommet ned en del stein. Ingen personer er skadd, men vi har evakuert området, som også er sperret av, sier han til Bergens Tidende.

Kyrkjeeide sier de har bedt kommunen vurdere når det er trygt å bruke området igjen. Det vil uansett ikke påvirke den planlagte driften på verket, sier han.

– Det skal ikke være første gang det går et ras her, men jeg kjenner ikke til at det har vært så alvorlig som dette før, sier han.

Eirik Lia i Ullensvang kommune opplyser til Hardanger Folkeblad at kommunen forbereder å sende ut et fly over området.

Klaudia Tomecka ved Tyssedal hotell, ikke langt unna der raset gikk, anslår at det begynte rundt klokken 6.19.

– Det var mye bråk. Alle hørte det, men jeg så ingenting, sier hun til Bergens Tidende.

Hun sier mange av gjestene på hotellet har fortalt at de våknet av raset.

Nederst ved Sørfjorden i det rasrammede området ligger smelteverket Eramet. Kommunikasjonsansvarlig Jorulf Kyrkjeeide sier de har fått steiner ned på sitt område.

Operasjonsleder Tom Johannessen sier til avisen at meldinger de har fått fra vitner, tilsier at det er et større steinras, med steiner på størrelse med en ATV.

Flere nyheter: