Menu
Museene i Akershus (MiA) fjerner Freia-produkter fra alle sine museer. Eidsvoll museum er blant de som driftes av MiA. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fjerner Freia-produkter fra museer i Akershus

Museene i Akershus fjerner alle Freia-produkter fra sine museer. – Ikke forenlig med våre verdier, sier de.

Av NTB | 12.06.2023 15:38:54

Politikk: Museene i Akershus (MiA) drifter 20 museer rundt om i det tidligere fylket. Nå fjerner de samtlige Freia-produkter fra sine museer, skriver Romerikes Blad.

Freia og deres eierselskap Mondelez har møtt kraftig motbør etter at det ble kjent at de fremdeles har produksjon i Russland. En rekke selskap har gått ut og boikottet Freia-produkter.

Nå gjør altså MiA det samme.

– På en rekke av museene representerer og formidler vi verdien av demokrati og menneskerettigheter til våre besøkende, sier direktør Hulda Brastad Berhard i MiA i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Det er derfor ikke forenlig med våre verdier å selge produkter fra et selskap som gjennom skattebidrag støtter den økonomien som finansierer Russlands invasjon av Ukraina, sier direktøren videre.

Brastad Berhard sier at alle MiAs arenaer vil stanse alt salg av Freia-produkter fram til selskapet stanser sin produksjon i Russland.

– Vi håper dette er et bidrag til å minne om verdien av å verne alle folks demokratiske rettigheter, sier direktøren.

(©NTB)

Flere nyheter: