Menu
Vinicius Junior er til stadighet blitt offer for rasistiske ytringer. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Fire pågrepet for Vinicius-hets

Spansk politi har pågrepet fire personer etter at en dokke som skulle forestille Vinicius Junior ble hengt fra en bro ved Real Madrids treningsanlegg i januar.

Av NTB | 23.05.2023 09:58:54

Sport: Stjernevingen Vinicius er blitt utsatt for rasisme en rekke ganger denne sesongen, senest i søndagens hete serieoppgjør mot Valencia.

I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg.

Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real».

Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atletico Madrid.

Det har vært stort fokus på rasismeepisodene Vinicius har opplevd den siste tiden. Mandag kveld lokal tid ble den ikoniske kristusstatuen i Rio de Janeiro slukket i en time for å vise solidaritet med fotballstjernen.

Real Madrid-spilleren fikk i tillegg støtte fra Brasils regjering og en hel fotballverden etter det han ble utsatt for i oppgjøret mot Valencia søndag. Real Madrid opplyste mandag at klubben har levert inn en anmeldelse om hatkriminalitet etter epsioden.

«Rasisme er normalt i La Liga. Fotballforbundet synes det samme, og motstanderne oppfordrer til det. Jeg er så lei meg. Ligaen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo og Messi, tilhører i dag rasistene», skrev Vinicius selv på Twitter søndag.

Valencia fordømmer hendelsen og har lovet utestengelse av gjerningspersonene.

La Ligas president Javier Tebas gikk på sin side ut på Twitter og mislikte at Vinícius anklaget ligaen for ikke å gjøre noe i rasismesaker.

«Denne sesongen har det vært ni tilfeller av rasistiske fornærmelser (åtte av dem har vært mot Vinicius). Vi identifiserer alltid lovbryterne og tar klagen til lovgivende organer», skrev han.

(©NTB)