Menu
Magnus Øverlie Arntzen fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet er en av fire norske forskere som mottar to millioner euro til forskningen sin. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Fire norske forskere får 24 millioner kroner hver fra EU

Av 2130 søkere har 308 forskere fått prestisjetunge forskningsmidler fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Fire av dem er norske.

Av NTB | 23.11.2023 13:59:54

Økonomi og næringsliv: Når ERC deler ut over sju milliarder kroner gjennom forskningstilskuddet Consolidator Grant, er formålet å støtte fremragende forskere og akademikere som konsoliderer sitt egne, uavhengige forskningsprogram, skriver Khrono.

Blant et stort spenn av forskningsområder og nasjonaliteter er det fire norske forskere som får to millioner euro hver til sin forskning – tilsvarende omtrent 24 millioner norske kroner.

En av dem er Magnus Øverlie Arntzen fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han skal drive grunnforskning for å avdekke hvordan spesifikke mikroorganismer og enzymer fungerer i naturen.

– Med den teknologien og ekspertisen vi har tilgjengelig gjennom enzymforskningen på NMBU i dag, med tilgang til hypermoderne instrumenter og i samarbeid med ledende internasjonale eksperter, er vi i en unik posisjon til å løse dette mysteriet, sier Arntzen til Khrono.

Også Victor Greiff og Noëlle Lynn Wenger Streeton fra Universitetet i Oslo får midler fra EU i dagens tildeling, i tillegg til Edyta Roszko fra Chr. Michelsens institutt.

(©NTB)

Flere nyheter: