Menu
Fire menn er funnet skyldige for ulike forhold i en overgrepssak i Bergen mandag. En femte mann ble frifunnet. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Fire menn dømt i stor overgrepssak i Bergen – tre anker

Fire menn er dømt i en omfattende overgrepssak med en rekke involverte i Bergen, mens en mann ble frifunnet. Tre av de fire dømte anker.

Av NTB | 12.06.2023 16:08:48

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver Bergens Tidende.

En 25 år gammel mann er funnet skyldig i sovevoldtekt av en kvinne i 20-årene. Han, en 23-åring og en annen 25-åring er også funnet skyldig i grov seksuell omgang med en 15 år gammel jente i fellesskap.

23-åringen ble også funnet skyldig i gruppevoldtekt av en kvinne i 20-årene, sammen med en 24 år gammel mann. En 26 år gammel mann ble frifunnet for dette tiltalepunktet.

Samtlige fem nektet skyld i retten, og forsvarerne la ned påstand om frifinnelse.

Tre av de fire dømte anker dommen, ifølge NRK. Den fjerde har valgt å ta betenkningstid.

* Den 23 år gamle mannen er dømt til fem og et halvt års fengsel for gruppevoldtekt og seksuell omgang med mindreårig. Ni måneder er gjort betinget. Han er dømt til å betale en erstatning på 315.000 kroner.

* 24-åringen får fem år for å ha deltatt i gruppevoldtekten. Ett år er gjort betinget. Han må betale en erstatning på 235.000 kroner.

* Den ene 25-åringen får ett år for seksuell omgang med mindreårig. To måneder er betinget. Han må betale erstatning på 80.000 kroner.

* Den andre 25-åringen får tre år og åtte måneder for sovevoldtekt og seksuell omgang med mindreårig. Også han får en betinget periode. Han må betale en erstatning på 255.000 kroner.

Hordaland tingrett i Bergen måtte underveis i rettssaken stenge dørene for publikum etter at de fem tiltalte ble utsatt for uthenging og hets i sosiale medier.

En artist fra Bergen offentliggjorde i mai både video og navn på 23-åringen, som nå er dømt for både gruppevoldtekt og seksuell omgang med en mindreårig. Artisten oppdaget mannen på en storkiosk i Bergen og begynte å filme og snakke til mannen, som prøvde å komme seg vekk, ifølge BT. Artisten ble politianmeldt for dette.

Retten landet på følgende straffeutmålinger:

Saken har vært delvis preget av navngivning av de tiltalte og spredning av informasjon fra saken i sosiale medier. Dette ble trukket fram som årsaken til at deler av dommene ble gjort om til betinget fengsel, ifølge Bergensavisen.

Flere nyheter: