Menu
FOTO: Politiet

Fire dømt etter at Artin ble funnet død på Karmøy

Fire menn er i Frankrike dømt for drap og menneskesmugling etter at en liten gutt på 15 måneder ble funnet død i sjøen utenfor Skudeneshavn på Karmøy i 2021.

Av NTB | 21.01.2023 10:20:40

Flyktning: De fire mennene ble dømt for menneskesmugling og uaktsomt drap på gutten, hans familie og to andre flyktninger, melder Stavanger Aftenblad.

Gutten ble funnet død i sjøen utenfor Karmøy 1. nyttårsdag 2021. Han og familien mistet livet da båten de forsøkte å ta seg over Den engelske kanal om bord i, kantret.

To av mennene som er dømt, er iranere bosatt i Danmark. De to andre har også iransk bakgrunn. Alle nektet straffskyld.

Aftenbladet skriver at aktor i saken, Amelié Le Salt, kritiserte mennene i krasse ordelag. Hun sa de manglet respekt for menneskeliv og at de kaldblodig utnyttet desperate mennesker.

Politiet fikk 1. nyttårsdag 2021 melding om funn av en barnekjeledress med en redningsvest i vannkanten lengst sør på Karmøy i Rogaland, ikke langt fra Skudeneshavn.

Politiet sin hovedteori var at det hadde skjedd en tragisk ulykke og at barnet hadde skyldt i land.

Politiet hadde tidlig en hypotese om at det var nettopp Artin som var funnet på Karmøy, særlig fordi det fantes bilder av gutten med tilsvarende vinterdress som det var på levningene.

Flere nyheter: