USA vendte til 4-1-seier over Finland i VM-åpningen. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Finsk smell i VM-åpningen – USA vendte til seier

En amerikansk sluttspurt sørget for 4-1-seier over vert og gullfavoritt Finland i åpningskampen av ishockey-VM i Tammerfors fredag.

Av NTB | 12.05.2023 18:14:28

Sport: To mål av NHL-profilen Alex Tuch hjalp USA på vei til seier i den første kampen. Anført av superstjernen Mikko Rantanen hadde Finland initiativet den første perioden og deler av den andre, men de greide ikke få mer enn ett mål som Teemu Hartikainen sto for.

I periode nummer to utlignet Cutter Gauthier, før Drew O’Connor sendte USA i ledelsen i den tredje perioden. Deretter scoret Tuch to mål og trygget amerikansk seier i storkampen i Tammerfors.

Finland er regjerende mester og favoritt til å forsvare tittelen i mesterskapet som arrangeres på hjemmebane og i Latvia. Med fredagens tap er de umiddelbart bakpå.

Sverige tok en sliteseier med 1-0 over Tyskland fredag kveld. Oscar Lindberg ble kampens eneste målscorer. Danmark, Frankrike, Ungarn og Østerrike er også i gruppe A.

I gruppe B tok Tsjekkia 3-2-seier over Slovakia, mens Canada knuste Latvia 6-0. Norge er i samme gruppe og spiller sin første kamp i Riga mot Kasakhstan lørdag.