Menu
Streikende skuespillere utenfor filmstudioet til Paramount Pictures 3. november. Fagforeningen Sag-Aftra vurderer nå et forslag fra filmstudioenes arbeidsforening Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Filmstudioene har lagt fram «siste tilbud» på skuespillerstreiken i Hollywood

Hollywood-streiken kan snart være slutt, ifølge avisen Variety, som skriver at filmstudioene har gitt sitt «siste og beste» tilbud til fagforeningen Sag-Aftra.

Av NTB | 06.11.2023 09:42:22

Kultur og underholdning: Tilbudet som nå ligger på bordet inkluderer blant annet en doblet bonus for folk som medvirker i de mest populære TV-seriene på strømmetjenestene. Forslaget om økningen skal være det høyeste på 40 år.

Møtet mellom fagforeningen Sag-Aftra og filmstudioenes arbeidsforening Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) fant sted digitalt lørdag. Men fagforeningen har bedt om ekstra tid på å svare på tilbudet.

Etter møtet uttrykte enkelte medlemmer av Sag-Aftras forhandlingsutvalg misnøye med filmstudioenes tilbud, ifølge Variety. Minst fire av dem publiserte et innlegg på X/Twitter som oppfordret verdenskjente skuespillere til å legge press på sjefene for filmstudioene om å komme med bedre vilkår.

Sag-Aftra har sendt ut en melding til sine medlemmer, der de skriver at de gjennomgår vilkårene som er på bordet, og at de kommer tilbake med et svar innen få dager. Mandag fortsetter samtalene.

AMPTP har tidligere advart Sag-Aftra om at en avtale må oppnås innen utgangen av uken for å unngå kansellering av enkelte TV-serier og for å hindre utsettelser av filmpremierer som er planlagt til sommeren.

Sag-Aftra representerer 160.000 skuespillere og andre bransjefolk. De har vært i streik siden midten av juli. De krever høyere grunnlønn, inntekter fra strømming og begrensninger på bruk av kunstig intelligens (KI).

(©NTB)

Flere nyheter: