Menu
Stavsprang kvalifisering Sondre Guttormsen under VM i friidrett 2023. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fiasko for knust Lillefosse i VM: – Jeg synes det er litt flaut

Pål Haugen Lillefosse rev tre ganger på 5,35 og var aldri nærheten av å sikre seg finaleplass i stav under friidretts-VM i Budapest. Etterpå var han langt nede.

Av NTB | 23.08.2023 12:04:45

Sport: Konkurransen i den ungarske hovedstaden endte i en gedigen skuffelse for bergenseren. Etter det siste hoppet slo han frustrert i matta.

– Det er tre dårlige stavsprang til Pål å være. Det overrasket meg litt negativt. Pål pleier å være en god konkurransemann, men han knelte for et eller annet i dag, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Hele året ryker nå for hans del. Det er dette han har jobbet for. Sinne og frustrasjon er det vi så i slagene på matta der nede. Det var ikke dette han kom hit til Budapest for, supplerte Christina Vukicevic.

Hovedpersonen selv var lei seg da han kom til intervjuet med statskanalen. På spørsmål om hva som gikk galt, lød svaret:

– Alt sammen. Jeg vet ikke helt. Det var tydeligvis mye som ikke stemte, og det er kjipt når du føler deg fysisk og mentalt bra.

– Det var varmt, jeg skal i lyve, men det er likt for alle. Man må stå i det, og det er ingen unnskyldning, sa Lillefosse ærlig.

Han kom skjevt i gang fra start og kalte innhoppingen i Budapest elendig. Deretter klarte han egentlig aldri å hente seg inn.

– Det er bare til å le av, smilte Lillefosse oppgitt.

– Jeg kommer til å huske denne dagen veldig godt. Jeg skal aldri være i denne situasjonen igjen. la han til.

– Jeg synes det er litt flaut. 5,35 gjorde jeg da jeg var 14 år gammel. Det er veldig kjipt og ikke få det til i VM. Men jeg har ingen unnskyldninger, sa LIllefosse til NTB.

Akkurat nå vet han ikke hvordan det blir med resten av sesongen. Kanskje er den over.

– Jeg har faktisk ikke peiling. Det var avhengig av hvordan det gikk her, og når det gikk ganske ræva her, så vet jeg ikke hvor mye mer sesong det blir. Kanskje er det like greit. Puste litt før jeg skal inn i hardtrening mot en ny sesong.

Fana-hopperen bommet tre ganger på åpningshøyden 5,35, hvilket han normalt sett skulle kunne klare med god margin.

Hans personlige rekord er på 5,86.

Lillefosse tok bronse under EM i München i fjor.

Tropevarmen var ikke til bergenserens fordel.

I intervjusonen med den skrivende pressen var ikke humøret noe bedre.

Lillefosse kom til VM med en årsbeste på 5,82. Det var han aldri i nærheten av å kopiere i tropevarmen i Budapest.

(©NTB)