Santiago Gimenez sikret Gold Cup-tittelen for Mexico. Foto: Ashley Landis / AP Photo / NTB.

Feyenoord-spiss sikret Mexicos niende Gold Cup-tittel

Feyenoord-spiller Santiago Gimenez scoret kampens eneste mål og sikret med det 1-0 seier for Mexico over Panama i Gold Cup-finalen natt til mandag.

Av NTB | 17.07.2023 08:03:05

Sport: Innbytteren kom inn på banen bare tre minutter før scoringen i det 88. minutt, som sikret seieren i Gold Cup.

Mexico satte også ballen i mål etter 33 minutter, men Henry Martins mål på et innlegg fra Luis Romo ble avvinket for offside etter en VAR-gjennomgang.

Seieren er Mexicos niende Gold Cup-tittel. Landet var allerede det mest suksessrike i turneringens historie, etterfulgt av USA, som har sju titler.

Det eneste andre landet som har vunnet mesterskapet siden turneringen ble relansert med et nytt format i 1991 er Canada. De vant turneringen i 2000.

Panama spilte nasjonens tredje finale etter å ha tapt mot USA i 2005 og 2013. Gold Cup er det mellomamerikanske mesterskapet i fotball.