Menu
Et satellittfoto skaffet til veie av Maxar Technologies viser området der årets Burning Man-festival avholdes i Black Rock i Nevada. Bildet er tatt mandag 28. august. Fredag ble ørkenfestivalen rammet av et voldsomt regnvær, og adgangen til festivalen er blitt sperret. Kun utrykningskjøretøyer får kjøre i området. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB

Festivalgjengere strandet i ørkenen i Nevada etter styrtregn

Titusenvis som er på Burning Man-festivalen i Black Rock-ørkenen i Nevada har blitt bedt om å søke ly på stedet og spare på mat og vann etter styrtregn.

Av NTB | 03.09.2023 01:54:31

Ulykker og naturkatastrofer: Området er blitt et gjørmebad, og adgang til festivalområdet Black Rock City er stengt fram til mandag, da festivalen skulle være over. Porten og flyplassen på stedet er også stengt, og kun utrykningskjøretøyer får bevege seg der, melder ABC News.

– Regnet det siste døgnet har skapt en situasjonen der det ble nødvendig med full stans i kjøringen i ørkenbassenget. Det ventes mer regn de neste dagene, og forholdene ventes ikke å bedres tilstrekkelig til at kjøretøy kan ta seg inn i ørkenbassenget, siteres US Bureau of Land Management på av lokale medier.

Kraftig regnvær rammet Nevada fredag, og det er fare for flom og oversvømmelser både i østlige og sentrale områder av delstaten, ifølge National Weather Service.

Den myteomspunne festivalen samler et vidt spekter av kunst- og kulturuttrykk og kulminerer i brenningen av en 12 meter høy figur. Den har røtter tilbake til 80-tallet, og fikk blant annet omtale her hjemme etter at finansmannen Stein Erik Hagen i 2017 besøkte festivalen og kjøpte en 18 meter høy kunstinstallasjon i form av et lysende tre. Det ble senere stilt ut på Filipstad ved Tjuvholmen.

(©NTB)

Flere nyheter: