Menu
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Fem personer i 60–70-årsalderen siktet for overgrep mot barn

Fem personer fra Østerdalen og Glåmdals-distriktet er siktet for seksuell omgang med barn for mange år siden. Saken ble anmeldt i desember.

Av NTB | 08.03.2023 20:06:16

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet mottok i desember en anmeldelse fra en kvinne som hevder hun gjentatte ganger er blitt utsatt for overgrep i barndommen og opp i voksen alder. Hun har forklart at overgrepene skal ha blitt utført av flere personer, sier politifullmektig Anna Brunstad i Innlandet i en pressemelding.

Kvinnen er hjemmehørende i Østerdalen. Ifølge Østlendingen er hun i 30-årene.

Politiet har etterforsket saken siden anmeldelsen ble levert, og på bakgrunn av etterforskningen er de fem siktet for seksuell omgang med barn. Ifølge Østlendingen skal forholdene de fem er siktet for, ha skjedd over 20 år tilbake i tid.

To av de pågrepne er i familie med kvinnen som skal ha blitt utsatt for overgrepene. De tre andre skal ha vært venner av familien.

– Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke at det har skjedd straffbare handlinger og har derfor pågrepet de fem personene for å få deres forklaringer. Vi har pågrepet alle fem samtidig for å sikre at de ikke kan påvirke hverandres forklaringer, sier Brunstad.

Politiet startet onsdag avhørene av de fem siktede. Østre Innlandet tingrett har behandlet begjæringer om ransaking og besluttet at det skulle ransakes hos de siktede.

– Tingretten har dermed vært enig i at det er skjellig grunn til mistanke, sier Brunstad.

– Derfor er det er for tidlig å si noe om spørsmålet rundt straffskyld, sier Løken til NTB.

Advokat Bjørn Erik Pettersen er forsvarer for en av de andre de siktede.

– Jeg har ennå ikke fått snakket med min klient, så jeg vet ikke hvordan vedkommende stiller seg til siktelsen. I løpet av ettermiddag regner jeg med å få snakket med klienten.

Advokat Mari Flobergseter, som også forsvarer en av de siktede, sier til NTB at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt, siden etterforskningen er i en innledende fase.

Det er ikke tatt stilling til om de fem skal fremstilles for varetektsfengsling. Dette vil bli vurdert i løpet av onsdag eller torsdag.

NRK melder at politiet mottok anmeldelsen fra den fornærmede kvinnen 14. desember i fjor. Kvinnen har vært i flere avhør hos politiet i januar og februar. I forrige uke mente politiet de hadde grunnlag for å ta ut siktelse og pågripe de fem personene.

Advokat Jostein Løken, som representerer en kvinne som er siktet, sier saken er i en innledende fase:

Flere nyheter: