Menu
Politier sperret av hele området etter det spektakulære ranet i Dresden i november 2019. Foto: Sebastian Kahnert/dpa via AP / NTB

Fem menn dømt for storstilt smykketyveri i Dresden

Fem menn er dømt til opptil seks års fengsel for å ha stjålet et stort antall diamanter og smykker fra et museum i den tyske byen Dresden.

Av NTB | 16.05.2023 11:34:09

Kultur og underholdning: Tyveriet er et av de mest spektakulære innbruddene i tysk historie og skapte store overskrifter da det ble gjennomført i november 2019.

Smykkene, som ble stjålet fra det såkalte Grønne hvelvet i Staatliche Kunstsammlungen er anslått å ha en verdi på 1,2 milliarder kroner. Det dreide seg om rundt 4.300 diamanter og andre verdifulle smykkestener.

Mesteparten av tyvegodset ble returnert i slutten av 2022.

De fem ransmennene er mellom 24 og 29 år. De ble dømt for flere forhold, blant dem ildspåsettelse, skade mot personer og ran med våpen. Like før innbruddet startet gjerningsmennene en brann for å slå ut strømmen og gatelysene utenfor museet.

De tente også på en bil i en garasje like ved innbruddsstedet før de flyktet til Berlin. Mange måneder senere ble de fem pågrepet av politiet i den tyske hovedstaden.

Det Grønne hvelvet er et av verdens eldste museer. Det ble opprettet i 1723 og inneholder skattene til Friedrich August I, kurfyrste av Sachsen, senere også konge av Polen.

(©NTB)

Flere nyheter: