Menu
Det er sendt ut gult farevarsel for snø på deler av Østlandet. Meteorologene anbefaler at en beregner noe ekstra tid til transport og kjøring. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB

Farevarsler for snø, snøskred, jordskred og flom flere steder i landet

Meteorologene har sendt ut flere farevarsler for store deler av landet. Blant annet er det fare for jordskred, flom og snøskred.

Av NTB | 24.04.2023 12:24:31

Vær: Første farevarsel gjelder flom. For deler av Viken, Vestfold og Telemark er det nemlig meldt om gult farevarsel, konsekvensene kan være lokale oversvømmelser og fare for overvann i tettbygde områder. Meteorologene anbefaler at en sikrer og flytter verdier bort fra utsatte områder, samt at en renser stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv. Flomvarslet gjelder fram til tirsdag ettermiddag.

Deretter er det sendt ut gult farevarsel for jord-, sørpe- og flomskred på deler av Østlandet. Skredhendelser kan forekomme. Utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt, melder varsom.no.

Det er også sendt ut gult farevarsel for snø på deler av Østlandet.

– Mandag og tirsdag ventes perioder med snø, omkring 15–25 centimeter snø i områdene som får mest. Snøgrensen ventes å ligge mellom 100–400 meter, lavest snøgrense natt til tirsdag og tirsdag morgen, opplyser Meteorologene.

De råder samtidig om at en beskytter sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden, samt at en beregner noe ekstra tid til transport og kjøring.

Det siste varselet omhandler snøskredfaren. I Ofoten og Sør-Troms er det sendt ut oransje snøskredfare for mandagen, det vil si at faren for snøskred er betydelig. I resten av landet er snøskredfaren moderat, mens på Helgeland og finnmarkskysten er snøskredfaren liten.

(©NTB)

Flere nyheter: