Menu
Ukrainsk politi inspiserer deler av en russisk rakett som falt ned nær en boligblokk i Kharkiv by tirsdag denne uken. Russiske styrker innledet for en uke siden et overraskende angrep mot Kharkiv-regionen. Foto: Andrii Marienko / AP / NTB

Farevarsel opphevet etter luftangrep mot Kharkiv by

Faren for luftangrep i mesteparten av Kharkiv-regionen er avblåst etter det lokale myndigheter sier var et drone- og rakettangrep mot Ukrainas nest største by.

Av NTB | 17.05.2024 00:49:32

Politikk: Advarselen om fare for luftangrep ble utstedt torsdag og gjaldt mesteparten av Kharkiv-regionen, som ligger nordøst i Ukraina. Tidlig natt til fredag ble varselet opphevet.

Det skjedde kort tid etter at Kharkiv, som er landets nest største by, var blitt angrepet av minst fem droner, ifølge Kharkiv-regionens guvernør Oleh Synjehubov. Ifølge Kharkiv bys ordfører Ihor Terehov var byen også under et russisk rakettangrep.

Da farevarselet ble opphevet tidlig natt til fredag, forelå det ennå ingen opplysninger om noen var blitt drept eller såret. Ifølge Synjehubov var det Osnovjanskyj-distriktet i Kharkiv by som ble angrepet. Angrepet utløste en brann, ifølge ordføreren.

Kringkasteren Suspilne melder at luftalarmvarselet varte i mer enn 16 timer i Kharkiv by, den lengste sammenhengende perioden siden Russland innledet angrepskrigen i februar 2022.

Russiske styrker innledet et overraskende angrep mot den nordlige delen av Kharkiv-regionen fredag i forrige uke. Ukrainske og russiske soldater kjemper mot hverandre i en rekke landsbyer nær grensen til Russland. I denne delen av Kharkiv-regionen er farevarselet om luftangrep fortsatt gjeldende, ifølge Suspilne.