Menu
Selv om skredfaren er nedjustert i samtlige regioner, advarer NVE om at det kan utløses noen våte løssnøskred. Noe som er en typiske skredtype en må håndtere som skikjører. Foto: Terje Pedersen / NTB

Faren for snøskred er nedjustert i alle landets regioner

Faren for at et snøskred utløses av seg selv er nedjustert i alle landets regioner tirsdag, opplyser NVE.

Av NTB | 04.04.2023 10:14:12

Ulykker og naturkatastrofer: – I hele området fra Svartisen-regionen i Nordland og opp til Nord Troms var det betydelig fare for snøskred mandag. Alle regioner er nå justert ned, slik at det er moderat fare for snøskred tirsdag, opplyser vaktleder Håvard Toft i NVEs snøskredvarsling til NTB.

Fredag mistet fire personer livet i tre snøskred i Troms. Flere turister trosset snøskredfaren og bevegde seg mot fjellområdene i blant annet i Lyngen. Gjennom helgen har snøskredfaren minket gradvis, og tirsdag var det ikke ventet noen naturlige skred, sier Toft.

– I dagens varsel så har vi konkludert med at skredd lett kan utløses, men det er ikke ventet at de løsner av seg selv. Nå er det påsketider, og det blir jevnt over varmere i mange regioner. Da kommer det solinnstråling som varmer opp snø i sørvendte sider. Da kan det utløses noen våte løssnøskred, en typisk skredtype man må håndtere som skikjører, opplyser Toft.

(©NTB)

Flere nyheter: