Menu
Ytterligere to personer ble en del av Sør-Afrikas dystre drapsstatistikk 7. august som følge av et voldelig streikeopprør mellom myndighetene og sjåfører av minibusser i Cape Town. Sjåførene er opprørte over det de mener er brutale framgangsmåter fra politiet og myndighetene. Foto: AP / NTB

Færre drap i Sør-Afrika for første gang siden pandemien

I andre kvartal ble det registrert 6228 drap i Sør-Afrika. Landet noterer seg en liten positiv nedgang i den dystre statistikken.

Av NTB | 18.08.2023 23:04:24

Nedgangen er på 3 prosent fra andre kvartal i fjor.

– For første gang siden koronapandemien nådde vårt land i 2020 har drapstallet gått ned for et enkeltkvartal. Kriminalitetsnivået er fortsatt uakseptabelt høyt, men politiets arbeid begynner å gi en nedgang, uttalte landets politiminister Bheki Cele under en pressekonferanse i Pretoria fredag.

Siste vesentlige nedgang skjedde altså som følge av nedstengingen i 2020. Cele understreker at nedgangen man ser nå, ikke er noe å juble for.

– 6228 er ikke bare et tall. Det er mennesker som har fått livene sine avsluttet på grunn av andres gjerninger, sier politisjefen.

Sør-Afrika regnes som et av verdens mest farlige land. I årets første kvartal ble i snitt tre personer drept i timen i landet, som har rundt 60 millioner innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: