Menu
Mange av de evakuerte fra Hønefoss har vært innlosjert på Sundvolden Hotel i nabokommunen Hole. Her foto fra vannmassene i sentrum av Hønefoss lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Evakuerte må onsdag flytte fra Sundvolden Hotel

Sundvolden Hotel i Hole kommune avvikles onsdag som evakueringshotell. Hotellet har innlosjert over 300 evakuerte etter ekstremværet og flommen.

Av NTB | 14.08.2023 22:04:35

Økonomi og næringsliv: – Vi er midt i en krise – men hverdagen er også på vei. Denne uka er det skolestart, fritidsaktiviteter starter opp, og mange starter i jobb etter ferie, sier kommunikasjonssjef Mats Øieren i Ringerike kommune til NRK.

Øieren har tro på at kommunen skal finne gode løsninger for hønefossbeboerne også etter onsdag. Mandag ettermiddag var det fortsatt rundt 920 evakuerte bare i Viken fylke. Av disse bor 373 på hotell – rundt 315 av disse på Sundvolden Hotel i Ringerikes nabokommune Hole.

– Vi arbeider med sentrumsnære erstatningshoteller for dem som fortsatt er evakuert på det tidspunktet, men vi oppfordrer også alle til å finne private ordninger da det er kapasitetsutfordringer på lokale hoteller, sier Øieren.

Han forteller at Ringerike kommune nå kartlegger de evakuerte områdene for å vurdere om det er trygt å flytte hjem igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: