Menu
X scorer dårligere enn EUs minstestandard når det gjelder feilaktig og misvisende informasjon, viser en analyse fra unionen. Foto: Noah Berger / AP / NTB

EU urolig over desinformasjon på X/Twitter

En analyse utført av EU viser at nettplattformen X, tidligere kjent som Twitter, har den største andelen desinformasjon av alle som ble undersøkt.

Av NTB | 26.09.2023 16:52:46

Arbeidsliv: Analysen strakk seg over tre måneder og ble utført i Spania, Polen og Slovakia. Den viser at X scorer dårligere enn EUs minstestandard når det gjelder feilaktig og misvisende informasjon, sier EU-kommisjonens visepresident Vera Jourova.

Twitter var et av flere titall selskaper som opererte med sosiale plattformer, og som i 2018 undertegnet på en frivillig ordning om å respektere EUs standarder. Etter at Twitter ble kjøp opp av Elon Musk og gitt navnet X, har selskapet trukket seg fra denne ordningen.

– X er ikke lenger blant dem som overholder EUs standard, og er den plattformen som bringer mest desinformasjon, sier Jourova.

Visepresidentens kommentarer falt etter at de 44 selskapene som fortsatt respekterer EU-standarder, hadde levert inn sine første rapporter om etterlevelse av regelverket.

Blant selskapene er Facebooks eierselskap Meta, YouTubes eier Google og det kinesiskeide Tiktok.

(©NTB)

Flere nyheter: