Menu
- Hvis arten ikke lenger er truet i enkelte regioner, må vi begynne å håndtere ulv på en annen måte. For eksempel jakte på dem, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. Arkivfoto: Javad Parsa / NTB

EU: Ulven utgjør en stadig større fare – åpen for mer felling

EU-kommisjonen er bekymret for at det blir stadig flere ulver i Europa og åpner for tøffere tiltak for å regulere bestanden.

Av NTB | 04.09.2023 13:14:43

Kuriosa og kjendiser: – Antallet ulveflokker i enkelte europeiske regioner har blitt en reell fare for dyrebesetninger – og kanskje også for mennesker. Jeg oppfordrer lokale og nasjonale myndigheter til å iverksette tiltak der det er nødvendig. Gjeldende EU-lovgivning gjør dem allerede i stand til det, sier kommisjonens leder Ursula von der Leyen i en pressemelding.

Kommisjonen ba mandag lokalsamfunn, forskere og «andre interesserte parter» som berøres av stadig større ulvebestand, komme med innspill til hva som bør gjøres. Fristen er allerede 22. september.

Basert på informasjon som vi får, vil kommisjonen oppdatere regler om beskyttelse av ulven i EU, inkludert «ytterligere fleksibilitet der det er nødvendig», heter det i pressemeldingen.

– Hvis arten ikke lenger er truet i enkelte regioner, må vi begynne å håndtere ulv på en annen måte. For eksempel jakte på dem, sa von der Leyen i et møte med tyske politikere i Bayern i sommer.

EU-kommisjonens leder har selv opplevd konsekvensene av stadig flere ulver i Europa. I september i fjor mistet hun sin 30 år gamle ponni Dolly i et ulveangrep i Tyskland. Etterpå ble det gitt fellingstillatelse på ulven, men ifølge Politico lever ulven fortsatt i beste velgående.

(©NTB)

Flere nyheter: