Menu
Sør-Korea statsminister Yoon Suk-yeol møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Hiroshima. Mandag tar han imot EU-lederne i Seoul. Foto: Yonhap via AP / NTB

EU-ledere til Sør-Korea for samtaler om handel og Ukraina

EUs toppledere Charles Michel og Ursula von der Leyen besøker Sør-Korea mandag der de skal ha et toppmøte med president Yoon Suk-yeol.

Av NTB | 22.05.2023 11:09:11

Krig og konflikter: De to EU-lederne, som nettopp har vært til stede på toppmøtet i G7 i Hiroshima i Japan, drar direkte til Seoul på sitt første besøk til Sør-Korea. Dagen før var Tysklands statsminister Olaf Scholz i byen.

På agendaen står blant annet handelsavtaler, krigen i Ukraina og atomvåpnene og våpenprogrammet til Nord-Korea.

I en pressemelding sier Europarådet at EU og Sør-Korea ventes å bekrefte sin klare støtte til en regelbasert internasjonal orden.

Sør-Korea, som er verdens niende største våpeneksportør, har sendt humanitær hjelp til Ukraina og solgt stridsvogner og artilleri til Polen. Men i tråd med sin politiske linje selger de ikke våpen til land som er i krig.

Statsminister Yoon møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på toppmøtet i Hiroshima og Zelenskyjs kone Olena da hun besøkte Seoul i forrige uke.

I møtet med Zelenskyj lovte Yoon mer hjelp til Ukraina, blant annet utstyr til minerydding og ambulanser som Zelenskyj hadde bedt om.

(©NTB)

Flere nyheter: