Menu
Høyres partileder Erna Solberg kom i et brev til kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag med flere eksempler på tilfeller hvor hun kan ha vært inhabil. Foto: Terje Pedersen / NTB

Erna Solberg: – Spørsmålet er om jeg har krefter til å gjenoppbygge tilliten

Erna Solberg sier at hun vil se an «utviklingen av saken» som pågår rundt henne og Sindre Finnes' aksjehandler, før hun tar en avgjørelse om sin egen fremtid.

Av NTB | 04.10.2023 17:33:07

Politikk: – Spørsmålet er om man føler man kan gjenoppbygge den tilliten, og om jeg har krefter til å gjøre det, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

Sitatet kommer som svar på spørsmålet «Hva slags utgangspunkt er det for diskusjonen som nå pågår i ditt parti, om du kan fortsette eller ikke?».

I et brev til kontrollkomiteen på Stortinget skrev Solberg at hun som følge av ektemannen Sindre Finnes’ aksjehandler blant annet kan ha vært inhabil i arbeidet med oljeskattepakken som ble innført i starten av koronapandemien. Hun nevnte også flere andre eksempler.

Hvor mange saker hun kan ha vært inhabil i, er svært vanskelig å gjøre et anslag på, ifølge Solberg.

«Jeg må derfor nøye meg med å si, i tråd med hva jeg har gitt uttrykk for tidligere, at det trolig er snakk om en rekke tilfeller»., skrev hun.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hun har krefter til å gjenoppbygge tilliten, svarer Solberg:

– Det som er viktig for meg, er at jeg ikke tar de beslutningene før vi ser an utviklingen av saken. Selv om dere i pressen vil ha løypemeldinger hele tiden, er det bare å si at sånn er jeg, og sånn kommer jeg til å være. Forhastede beslutninger er feil. Jaget skal i seg selv ikke føre til at man gjør feil langsiktig beslutning.

(©NTB)

Flere nyheter: