Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarte virkemidlene regjeringen setter inn for å komme de som har det vanskeligst til unnsetning under den muntlige spørretimen i Stortinget. Høyre-leder Erna Solberg mener derimot han ønsker å kutte i barnetrygden neste år. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Erna Solberg kritiserer regjeringen for å kutte i barnetrygden

Regjeringen kutter i barnetrygden ved å la den månedlige overføringen til barnefamiliene ligge urørt neste år, mener Høyre-leder Erna Solberg.

Av NTB | 29.11.2023 10:39:46

Politikk: – Hvorfor mener regjeringen 2024 er et godt år å kutte i barnetrygden? spurte Solberg da hun stilte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til veggs under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Hun viste til hvordan to år med skyhøy prisvekst og en voldsomt bratt rentekurve gjør det svært vanskelig for mange å få endene til å møtes. Høyre svarer på utfordringen blant annet ved å øke barnetrygden i sitt alternative budsjett, slik regjeringens egen ekspertgruppe har anbefalt.

Ved ikke å øke barnetrygden i forslaget til statsbudsjett for neste år, gjennomfører regjeringen reelt sett kutt i overføringen til familiene når prisveksten tas inn i ligningen, poengterte Solberg.

Støre påpekte at regjeringen har økt barnetrygden to ganger i år og at regjeringen neste år gjennomfører en rekke andre tiltak som kommer barnefamilien til gode. Regjeringen tar hele velferdssystemet i bruk for å komme flest mulig til unnsetning der de trenger det mest, ifølge statsministeren.

Dessuten er maksprisen i barnehagen redusert.

– Vi har brede velferdsordninger som er med på å løfte velferdsstaten. Det blir rimeligere barnehager, det blir rimeligere SFO, i tillegg til at vi har styrket barnetrygden. Her er Solberg bare fokusert på barnetrygden som det ene tiltaket. Det blir for snevert, svarte Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: