Bernardo Silva slenger seg rundt halsen til Erling Braut Haaland etter sistnevntes scoring tirsdag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Erling Braut Haaland med mål og assist – Manchester City knuste Bayern München 3-0 i mesterligaen

Erling Braut Haaland scoret og hadde en flott målgivende pasning da Manchester City slo Bayern München 3-0 i den første av to kvartfinalekamper i mesterligaen.

Av NTB | 11.04.2023 22:54:13

Sport: Nordmannens mål kom med et kvarter igjen å spille i hjemmekampen. Jærbuen luktet at John Stones skulle vinne sin duell inne i feltet, og da ballen falt ned foran ham, hamret han den i nettet. Like før vartet Haaland opp med en vakker målgivende pasning da Bernardo Silva doblet ledelsen.

Midtbanestjernen Rodri sendte City i ledelsen etter en snau halvtime med et praktmål. City har dermed en kjempefordel foran bortekampen.

Lagene møtes til returkamp neste onsdag. Vinneren sammenlagt møter enten Chelsea eller Real Madrid i semifinalen. City har aldri vunnet mesterligaen tidligere, men tapte finalen for Chelsea i 2020/21-sesongen. Bayern har gått til topps i turneringen tre ganger, der den hittil siste triumfen kom i 2020.

Haaland kjenner tirsdagens motstander godt fra sin tid i Borussia Dortmund. Han har totalt scoret seks mål på åtte kamper mot Bayern, men tirsdagens seier var hans første mot de rødkledde. Han tapte alle sju som Dortmund-spiller.

Jærbuen har scoret elleve mål på sju mesterligakamper denne sesongen. Totalt står Haaland med hele 34 nettkjenninger på bare 26 kamper.

Det var ufyselig vær i Manchester tirsdag med pøsregn og tøffe vindkast. Kampen var Thomas Tuchels første i mesterligaen som Bayern-trener etter at han nylig tok over for Julian Nagelsmann. Den ble til slutt svært tøff.

Etter 14 minutter var Haaland svært nær ved å score da han satte Bayern-keeper Yann Sommer under press etter at målvakten fikk et dårlig touch på ballen. Sommer fikk sparket vekk ballen i siste liten.

Etter 25 minutter fikk stjerneskuddet Jamal Musiala en god mulighet inne i 16-meteren, men skuddet som hadde god retning, ble strålende blokkert av Ruben Dias.

Det skulle vise seg å være ekstra utslagsgivende, for bare minutter etterpå lå ballen i mål på motsatt side. Rodri kom fri på rundt 20 meter og bøyde ballen på vakkert vis oppe i vinkelen. Sommer var sjanseløs.

– Det er rett og slett magi, konstaterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Med 20 minutter igjen løsnet det endelig igjen for hjemmelaget, og det var litt av et mål. Haaland fikk ballen og tok den med seg inn i 16-meteren. Der så det ut som han ladet for skudd, men i stedet vartet jærbuen opp med et flott innlegg som Silva stanget i nettet.

– Det er så vakkert. For en oversikt og prestasjon, sa Mathisen om pasningen.

Like etterpå scoret Haaland selv til 3-0, noe som ble sluttresultatet.

Haaland har levert en fantomsesong for de lyseblå. Han har scoret 30 mål i ligaen og fire mål i hjemlige cuper i tillegg til de elleve nettkjenningene i mesterligaen.

Like etter pause fikk tidligere City-spiller Leroy Sane en god mulighet, men Ederson reddet avslutningen fra skrått hold. Begge lag fortsatte å skape gigantmuligheter, men keeperne holdt stand på hver sin side.