Inter-spillerne samler seg i gledesrus etter Nicolo Barellas 1-0-scoring borte mot Benfica i tirsdagens Champions League-kvartfinale. Foto: Armando Franca / AP / NTB

CL-nedtur for Aursnes: Inter tok effektiv 2-0-seier

Inter slo til etter pause og vant 2-0 borte mot Benfica i jakten på semifinalespill i mesterligaen. Returkampen blir knalltøff for Fredrik Aursnes og co.

Av NTB | 11.04.2023 23:04:07

Sport: Gjestene gjorde sine to scoringer ved Nicolò Barella og innbytter Romelu Lukaku i andre omgang. Inter hadde knapt skapt noe som helst de første 50 minuttene, men endte til slutt som en vinner mot et av Europas beste angrepslag.

På bakre stolpe styrte Barella inn ledermålet med hodet. Det gjorde han på en perfekt innsvinger fra Alessandro Bastoni. Benfica-forsvaret ble for opptatt av spissveteranen Edin Dzeko foran mål og mistet all markering av Barella.

Hjemmelaget trykket på for en utligning, men det ville seg ikke foran Inter-buret. I stedet fikk Inter straffe etter en videosjekk av João Mários handssituasjon. Den muligheten tok Lukaku vare på og doblet borteledelsen i Portugals hovedstad.

Fredrik Aursnes spilte hele kampen som kantspiller for Benfica. Han viste glimtvis sine kvaliteter framover i banen, og han var særlig aktiv de første minuttene etter hvilen.

Benfica så hvassest ut før pause, men de store sjansene uteble. Offensivt kom Inter mer med på tampen av omgangen, og det ble spesielt farlig da en tversoverpasning ble slått inn i boksen. Der bommet Lautaro Martínez og fikk aldri en fot på ballen.

Returoppgjøret spilles i Milano onsdag 19. april.