Christian Eriksen scoret mot Slovenia i EM søndag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Eriksen scoret i EM-comebacket – Danmark spilte 1-1 mot Slovenia

1100 dager etter at han kollapset på banen, scoret Christian Eriksen Danmarks første mål i EM 2024. Det bidro til uavgjort mot Slovenia i gruppe C.

Av NTB | 16.06.2024 20:03:03

Sport: Kampen var Eriksens første i europamesterskapet siden han falt om med hjertestans mot Finland 12. juni 2021. Dansken har siden kjempet seg tilbake til sitt gamle nivå, og scoringen sørget for et nesten perfekt EM-comeback.

Målet var i tillegg vakkert. Jonas Wind hælflikket et innkast videre til veteranen, som kom på et perfekt timet løp i boksen. Eriksen var for rask for det slovenske forsvaret, dempet ballen med brystet og hamret inn 1-0.

– Jonas Wind med mesterskapets målgivende pasning til nå. Det er genialt, utbrøt TV2s ekspertkommentator Simen Stamsø-Møller.

Slovenerne viste samtidig at også de kunne skape farligheter i andre enden av banen. Superspissen Benjamin Sesko var målet for en rekke presise baller i bakrom, men en stram dansk offsidelinje forhindret lenge utligningen.

Hvittrøyene fortsatte å trykke danskene bakover i banen, og kvarteret før slutt hamret Sesko til fra langt hold og traff stolpen. Sekunder senere satt den i nettet.

En corner endte i beina til Erik Janza, som også klemte til fra langt hold. Denne gangen fikk ballen en retningsforandring da den traff Morten Hjulmand, og Kasper Schmeichel greide ikke å forhindre 1-1.

Danmark gikk til topps i turneringen i 1992. I 2021 gikk det danske laget hele veien til semifinalen, men måtte der gi tapt for England. For en drøy uke siden slo de Norge 3-1 i sin EM-generalprøve.

I høstens nasjonsliga møtes de igjen. Landslagssjef Ståle Solbakken var blant tilskuerne i Stuttgart søndag.

Danmark og Slovenia endte på like mange poeng i kvalifiseringen til mesterskapet, men danskene vant gruppen på innbyrdes oppgjør. Da spilte de 1-1 i Ljubljana, før danskene sikret gruppeseieren med 2-1 i København.

I førsteomgangen gikk TV-sendingen til TV 2 i svart. Bildene kom tilbake etter et par minutter, og det var trolig et lynnedslag i Bergen som sørget for problemene, ifølge kanalen selv.

Slovenia fortsatte å skape muligheter etter hvilen, og sju minutter inn i omgangen var danskene heldige som slapp et straffespark mot.

Slovenia spilte søndag sin første EM-kamp siden 2000. Deres forrige kamp i turneringen gikk mot Norge, og med 0-0 røk begge lag ut av gruppespillet. Det er fortsatt Norges siste kamp i et EM- eller VM-sluttspll for menn.