Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer fortsatt at Sverige tar skritt mot handlinger som rammer muslimer før den svenske Nato-søknaden ratifiseres. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Erdogan vil følge nøye med på Sverige før ratifisering

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han forventer at Sverige tar konkrete skritt mot terrorisme mot at Tyrkia ratifiserer Nato-søknaden.

Av NTB | 12.07.2023 17:53:01

Politikk: På en pressekonferanse etter Nato-toppmøtet i Vilnius der Tyrkia avtalte at de skal godta Sveriges Nato-søknad, sa han at den tyrkiske nasjonalforsamlingen vil følge nøye med på utviklingen før søknaden ratifiseres.

Han gjorde det klart at han forventer at Sverige «ikke aksepterer hatkriminalitet» som rammer muslimer, det vil si koranbrenning, og at «slike avskyelige angrep på koranen ikke godkjennes i Sverige».

Han viste også til at Sverige i henhold til avtalen har forpliktet seg til å støtte en oppdatering av tollavtalen med EU og støtte visumfri innreise for tyrkere til EU.

Men han påpeker at Tyrkia ikke kan ratifisere søknaden før nasjonalforsamlingen trer sammen igjen etter ferien i oktober, og da er det mye annen lovgivning som også skal drøftes.

(©NTB)

Flere nyheter: