Menu
Recep Tayyip Erdogan mener suspensjonen av Merih Demiral var rettet mot Tyrkia som nasjon. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Erdogan tordner mot suspensjonen av Demiral: – En politisk beslutning

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kaller Uefas suspensjon av Merih Demiral for en politisk straff. Han mener det kastet en skygge over fotball-EM.

Av NTB | 07.07.2024 14:53:22

Sport: Demiral ble straffet med to kampers karantene etter «ulvefeiringen» mot Østerrike i åttedelsfinalen i EM. Feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «De grå ulvene».

Fredag gikk Tyrkias idrettsminister Osman Askin Bak ut og fordømte utestengelsen. President Erdogan hevder straffen er politisk rettet mot Tyrkia som nasjon.

– Straffen mot Merih er ikke mot han personlig. For å være helt ærlig kastet det en stor skygge over mesterskapet. Det er uforklarlig og en ren politisk beslutning, sier Erdogan ifølge nyhetsbyrået DPA.

Han hevder landslaget ble offer for urett.

– De responderte med spektakulær fotball, og takk Gud for at det ikke påvirket moralen og motivasjonen til spillerne. Jeg vil gratulere dem for å ha gitt oss så mye spenning, fortsetter Erdogan.

(©NTB)

Flere nyheter: