Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her fotografert på videokonferanse torsdag, er syk for tredje dag på rad og har avlyst valgkamparrangementer. Det ventes å bli jevnt i valget 14. mai. Foto: Mikhail Klimentjev / Sputnik / Kreml Pool via AP / NTB

Erdogan er syk og avlyser for tredje dag på rad

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst valgkamparrangementer for tredje dag på rad etter å ha blitt syk med det som skal være en mageinfeksjon.

Av NTB | 28.04.2023 09:34:13

Medisin og helse: Erdogan, som har ledet Tyrkia i 20 år, forsøker å bli gjenvalgt til en tredje presidentperiode i valget 14. mai.

Etter planen skulle han fredag være til stede på åpningen av en bru i byen Adana sør i landet, men planene hans er blitt endret, og presidenten skal i stedet delta digitalt. På presidentskapets nettsider står det å lese at han bestemte seg for å ikke møte fysisk. Erdogan går sjelden glipp av åpninger av nye infrastrukturprosjekter.

69-åringen ble syk under et TV-intervju tirsdag med det som helseminister Fahrettin Koca senere sa er en mageinfeksjon.

Koca sa videre at Erdogan må hvile, og valgkamparbeid onsdag og torsdag ble følgelig avlyst, blant annet åpningen av en høyhastighetsrute for tog i Ankara.

Han avduket likevel et atomkraftverk via videolink torsdag, og så blek ut. Han var også raskt innom en videosamtale med Russlands president Vladimir Putin.

Det ventes å bli et jevnt valg mellom Erdogan og opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu. Valgkampen har vært intenst, og Erdogan har pleid å gjøre offentlige oppdrag rundt tre ganger om dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: