Menu
Det skulle være et havvindprosjekt som skulle bidra til elektrifisering av oljeplattformene. Nå er Trollvind utsatt på ubestemt tid. Foto: Carina Johansen / NTB

Equinor utsetter satsing på havvind

Equinor utsetter videre utvikling av Trollvind på ubestemt tid. - Dette må få konsekvenser for elektrifisering av sokkelen, sier Terje Halleland (FrP).

Av Egil M Solberg | 22.05.2023 17:47:52

Havvind: Equinor utsetter videre utvikling av Trollvind på ubestemt tid. Avgjørelsen skyldes flere årsaker, inkludert tilgjengelighet på teknologi, høy kostnadsinflasjon, og en stram tidslinje for å levere på det opprinnelige forslaget, opplyser selskapet i en pressemelding.

Dette vil bety at satsingen på havvind ikke vil gi den krafttilførselen man har lagt til grunn for elektrifisering av installasjonene i Nordsjøen. Konsekvensene kan bli dramatiske for landbasert industri og næringsliv med ekstreme strømpriser i årene fremover.

– Dette viser at havvind ikke kommer til å bli den løsningen for kraftsituasjonen på land, som mange har vist til. Dette bør også medføre at Equinor utsetter sine planer for elektrifisering av både installasjoner på sokkelen og på land, sier energipolitisk talsmann Terje Halleland (FrP).

Halleland viser til at kraftsituasjonen allerede er svært krevende og at ytterligere belastning av strømnettet nå kan få dramatiske konsekvenser.

– Den ensidige satsingen som regjeringen (ta gjerne med Høyre også) har Havvind som løsning på kraftsituasjonen i Norge fremover. Dette viser nok at det kan bli feil løsning med store konsekvenser for kraftsituasjonen i Norge, sier Halleland.

Han vi ha stans i elektrifiseringen.

– Dette bør få konsekvenser for andre satsinger på både elektrifisering av sokkelen og spesielt satsingen på sørlige nordsjø, avslutter Halleland.

Flere nyheter: