Menu
Colombias Leicy Santos scoret kampens første mål kort tid før pause. Foto: Mark Baker / AP

England til semifinale i VM – møter Australia

Alessia Russo ble matchvinner da England slo Colombia 2-1 og tok seg videre til semifinale i VM. Nå venter vertsnasjon Australia.

Av NTB | 12.08.2023 15:34:28

Sport: «The Lionesses» utnyttet flere colombianske forsvarstabber på vei til seieren i kvartfinalen. Spesielt stygg var glippen til Catalina Perez i første omgang.

Den colombianske keeperen mistet en tilsynelatende enkel ball i eget felt som Lauren Hemp fikk pirket inn. Colombia hadde tatt ledelsen åtte minutter tidligere ved Leicy Santos.

I andre omgang dukket stjerneskuddet Alessia Russo opp og sikret avansement for de hvitkledde fra balløya.

– Det var en tøff oppgave men vi forventet ikke noe annet. Vi slapp inn, men vi kom tilbake. Hadde vi tatt bedre vare på ballen så kunne vi ha avgjort kampen litt tidligere, sier England-trener Sarina Wiegman.

England har kun tapt én kamp siden Wiegman tok over som trener i september 2021. Det tapet kom mot nettopp semifinalemotstander Australia. Det skremmer likevel ikke England-stjernene.

– Vi føler oss selvsikre. Jeg kan ikke vente, sier Englands første målscorer Hemp.

Også matchvinner og banens beste Russo gleder seg til oppgjøret.

– Det er nok en utfordring, men det er spennende å møte vertene, sier hun.

I samme sekvens pådro Colombias Carolina Arias seg en smell, og høyrebacken måtte byttes ut. Inn kom Ana Maria Guzman.

De engelske kvinnene skapte de fleste sjansene i den første omgangen, men det var søramerikanerne som tok første stikk. Leicy Santos fikk ballen på kanten av 16-meteren, og løftet ballen over England-keeper Mary Earps.

– Vi har vel sett Mary Earps gjøre bedre ting mellom stengene enn dette, sa NRK-kommentator Anders Stabrun Smith.

På tampen av overtiden i første omgang utlignet England ved Lauren Hemp. Colombia-keeper Catalina Perez så ut til å ha kontroll på en løs ball i eget felt, men glapp ballen. Etter litt om og men pirket Hemp ballen i mål.

– Det er et drittmål rett og slett. Det er fullstendig kaos og kalabalikk, sa fotballekspert Aleksander Schau i NRKs pausestudio.

Dermed var lagene like langt etter de første 45 minuttene.

Fem minutter senere ble vondt til verre for søramerikanerne. Nevnte Perez måtte ut med med en skade og inn kom 20 år gamle Natalia Giraldo.

Colombia løftet seg etter baklengsmålet, men maktet ikke å komme til utligning.

Dermed bærer det hjem for søramerikanerne, mens England kan begynne å gjøre seg klar for semifinale mot Australia onsdag.

England åpnet best og etter bare fem minutter spilt kom de hvitkledde til en enorm dobbeltsjanse. Både Lauren Hemp og Alessia Russo ble nektet nettkjenning av oppofrende colombianske forsvarsspillere. Flagget var imidlertid oppe for en offside på Russo i forkant.

England fortsatte å skape sjanser etter hvilen og drøyt tjue minutter ut i andre omgang ble Russo sendt gjennom av Georgia Stanway. Arsenal-spissen var iskald da hun banket ballen i mål bak Perez i Colombia-buret.

(©NTB)

Flere nyheter: