Menu
England måtte kjempe seg til seier over Haiti. Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

England slet seg til seier – Haiti yppet seg i VM-åpningen

Europamester England måtte ha hjelp av et straffespark og en god keeper for å slå 53.-rangerte Haiti 1-0 i fotball-VM lørdag.

Av NTB | 22.07.2023 13:33:12

Sport: Matchvinnerscoringen kom etter en halvtime da Batcheba Louis handset i egen 16-meter. Haiti-keeper reddet Georgia Stanways forsøk, men hun var for rask ut fra streken og straffen måtte tas på nytt. På andre forsøk var Bayern München-spilleren sikker og sendte England i føringen.

Både før og etter målet var Haiti gode og satte England på store prøver defensivt. Manchester United-keeper Mary Earps vartet opp med en flott beinparade da hun stoppet Haitisk utligning ti minutter før slutt.

England hadde mye ball, men slet med å få den i mål. De reddet likevel til slutt inn tre poeng i åpningskampen i gruppe D.

Haiti er helt nede på 53.-plass på Fifa-rankingen, mens England er verdens fjerde beste landslag etter EM-seieren på hjemmebane i fjor sommer.

Senere lørdag skal Danmark møte Kina i samme pulje.

England har aldri vunnet VM, men kom på tredjeplass i 2015. Etter seier i fjorårets EM på hjemmebane, er britene gode kandidater til å gå hele veien, men de mangler flere stjerner som følge av skade. Både Leah Williamson, Fran Kirby og fjorårets EM-dronning Beth Mead står over.

I gruppe C vant Japan 5-0 over Zambia lørdag. Spania (slo Costa Rica 3-0) og Japan står dermed med full pott i puljen etter første runde.

(©NTB)