Menu
Bildet kan kun brukes gratis en gang i forbindelse med prisen til Norsk Ukeblad
Astri Pedersen vant Norsk ukeblads nye frivillighetspris, #forandre. Foto Christin Lund, Norsk Ukeblad.

«Engelen fra Haugesund» vant forandre-prisen til Norsk Ukeblad

Engelen fra Haugesund, Astri Pedersen, vant i dag forandre-prisen til Norsk Ukeblad. Pedersen ble stemt fram av publikum for sitt frivillige arbeid i nesten 20 år for folk som av ulike grunner sliter.

Av tomas | 19.09.2023 11:15:57

Forandre-prisen 2023: Astri Pedersen, som har fått kallenavnet «Engelen fra Haugesund» vant i dag Norsk Ukeblads nye frivillighetspris, #forandre.

Pedersen og hennes organisasjon «Hjerte For Mennesker» har i nesten 20 år hjulpet 1589 personer i en vanskelig livssituasjon med blant annet mat, gavekort, ferieturer, bursdagsgaver og hvitevarer.

Kåringen, i regi av Norsk Ukeblad, ble avgjort gjennom lesernes stemmer. Organisasjonen til Pedersen vant både en pengepremie på 20 000 kroner til arbeidet sitt og et opphold for to med middag på et valgfritt hotell hos De historiske – i tillegg til heder og ære, opplyser reportasjeleder i Norsk Ukeblad, Lisbeth Skøelv til Radio Haugaland tirsdag formiddag.

Like etter at prisen ble delt ut under TV2-programmet God morgen Norge tirsdag morgen slo vi av en liten prat med Pedersen. Under intervjuet kom hun med en klar oppfordring til politikerne:

– Jeg oppfordrer politikerne våre til å tenke mer på de som har lite fra før og at de har varme hjerter for andre mennesker som trenger hjelp, sier Pedersen til Radio Haugaland.

Hun nevner blant annet barnefamilier som må skrenke inn på aktiviteter til ungene på grunn av en vanskelig økonomisk situasjon. Pedersen understreker at hun har merket stor forskjell fra da hun startet opp organisasjonen i 2013 til dagens situasjon med høye mat- og strømpriser.

– Det er forferdelig at det skal gå ut over ungene som er den sårbare parten, avslutter Pedersen.

Fakta om «Hjerte For Mennesker»
Hjerte for mennesker er en veldedig frivillig organisasjon drevet av Astri Pedersen, hvor alle innsamlede midler uavkortet går til enkeltmennesker og familier som trenger hjelp eller oppmuntring i livene sine:

Mennesker som er rammet av fattigdom, sykdom, ulykker eller er ofre for skjevheter i samfunnet. Astri leter også etter gladsakene som får frem smilet i hverdagen. Hun oppsøker og tar personlig kontakt med passende samarbeidspartnere til sponsing, oppretter egne spleiser på nett og Facebook for mennesker hun synes trenger det, samt samler inn penger på organisasjonens Facebook og nettside. Det skriver Norsk Ukeblad i artikkelen om prisen.

Hjerte for mennesker har i dag 2600 støttepartnere, personlig hanket inn av Astri. Som organisasjon med over 100 medlemmer kan også Astri søke midler til hjelp for mennesker og lag i alle landets kommuner.

Les mer på hjerteformennesker.webnode.page

Flere nyheter: