Menu
Koronateltet på Karmøy fjernes 31.mai 2023 Foto: Karmøy kommune
Foto: Karmøy kommune

Endelig fjernes koronateltet på Karmøy

Den 31. mai settes punktum for koronateltet i Karmøy kommune. Etter en over tre år lang pandemi er det nå tid for å rigge ned teltet. Nå får man tilbud om vaksine via apotek.

Av tomas | 26.05.2023 10:56:28

Karmøy: Koronateltet i Karmøy kommune fjernes fra 31.mai. Etter det blir befolkningen tilbud vaksine via apotek, skriver Karmøy kommune i en pressemelding.

De aller fleste av oss har i løpet av de siste årene stått i kø på Bygnes for å få vaksine eller å få tatt covidtest. Nå er det slutt. Selv om det fortsatt registreres covidsmitte i samfunnet trengs det ikke lenger ekstraordinære tiltak som følge av corona. Selv om den kritiske fasen av pandemien er over er det fortsatt viktig med beredskap og oppfrisknings-vaksinasjon for dem som trenger det.

Følgende anbefales:

Personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere anbefales å ta 5. oppfriskningsdose. Det bør ha gått mer enn 6 måneder siden forrige dose

I Karmøy kommune kan du vaksinere deg på Boots apotek i Kopervik og på Oasen, og på Vitus apoteket i Skudeneshavn. Timebestilling kan gjøre direkte med apoteket eller via helseboken på Karmøy kommune sine nettsider.

Vaksinen er fortsatt gratis.

Er du koronasyk?

Har du fått covid-19 er det følgende anbefalinger som nå gjelder er:

– Hold deg hjemme hvis du har nedsatt allmenntilstand, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveis-symptomer

– Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn

– Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp

– Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk

– Dersom du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, bør du teste deg da det kan være aktuelt at du får behandling med tabletter.

– Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen
Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19.

Les mer informasjon om risikogrupper fra FHI.

Flere nyheter: