Jones El-Abdellaoui sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Endelig en opptur for Vålerenga: – Betyr ekstremt mye

Etter en tråd sesongstart kunne Vålerenga juble for avansement i cupen etter at de vant 4-0 borte mot Oppsal torsdag kveld.

Av NTB | 25.04.2024 20:02:40

Sport: I tredje runde kommer Tromsø på besøk til hovedstaden. De tok seg videre etter 6-0-seier borte mot Frøya onsdag kveld.

Etter å ha bombardert Oppsal-målet i en snau halvtime fikk endelig Jones El-Abdellaoui hull på byllen for gjestene da han satte inn returen på et skudd fra Filip Thorvaldsen.

– Det skulle kanskje vært litt mer enn 1-0, men det er bra. Det er ekstremt deilig for min del å sette den inn, og det betyr ekstremt mye for laget, sa El-Abdellaoui til TV 2 i pausen.

Oppsal-keeper Sebastian Jakobsen Lihaug vartet opp med flere feberredninger og holdt gjestene til «kun» 1-0 etter de første 45 minuttene.

– Det var litt av en kanonade, men det er morsomt, det, sa keeperen midtveis i kampen.

– Det er veldig ergerlig, den skal han ta. Det er en stygg feil, og han har stoppet vesentlig vanskeligere avslutninger enn det der, kommenterte Simen Stamsø-Møller.

Etter en drøy time økte Aleksander Hammer Kjelsen ledelsen da han nikket inn 3-0-målet etter mye klabb og babb på en corner, før Mees Rijk fastsatte resultatet i sluttminuttene.

Forrige helg skulle det etter planen blitt full fest på et fullsatt Ullevaal stadion, men etter rød kort til Rijks i første omgang, måtte de se seg fornøyd med 1-1.

Fredrikstad og Sarpsborg 08 er også videre til 3. runde etter at de slo ut henholdsvis Eik Tønsberg (5-2) og Hønefoss (2-1).

Etter hvilen fortsatte Vålerenga angrepsfotballen, og fem minutter inn i omgangen gikk Lihaug på en skikkelig tabbe da han bokset et frispark fra Vegar Eggen Hedenstad inn i eget mål.

Etter forrige sesongs nedrykk fra Eliteserien står Vålerenga med kun fem poeng etter fire serierunder i 1. divisjon.