LIVESENTER
Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Enda en rekord for strømpriser i dag

Vi opplever årets høyeste strømpriser i dag.

Av Egil M Solberg | 24.06.2024 09:23:39

Strømkrise: Forrige mandag fikk vi årets høyeste strømpriser. Men allerede i dag blir de enda høyere, melder strompriser.no.

Den dyreste timen i dag koster 277 øre/kWh. Det skjer mellom klokken 20:00 og 21:00 viser tall fra nettsiden www.strompriser.no. Med strømstøtte koster den dyreste timen 106 øre/kWh.

Store forskjeller fra resten av Norge

På Østlandet er det en pristopp i dag på 55 øre/kWh. Altså en differanse på 223 øre! Det er meget sjeldent at differansen er så stor mellom Sør-Norge og Østlandet. Nok en gang er det strømprisene i Europa som påvirker strømpisene i Haugesund i dag sier Alf-Henning Drage i Strompriser.no.

Billigere strøm enn i fjor

Snittprisen for hele dagen blir 100 øre/kWh. Dette er 30% lavere enn samme dag i fjor. Strømprisen hittil denne måneden er 63 øre/kWh, dette er 47% lavere enn samme periode i fjor. Gjennomsnittlig strømpris hittil i år er 80 øre/kWh, dette er 40% lavere enn samme periode i fjor.

Rekordpriser

Den høyeste strømprisen noensinne i Haugesund var 10.2 kr/kWh, dette skjedde den 29.08.2022. Den laveste strømprisen noensinne var -0.9 kr/kWh, dette skjedde den 16.07.2023. Hittil i år har det vært 122 timer med priser på 0 øre/kWh eller lavere.

Prisen for å dusje i dag

Strømstøtten tar bort pristopppene. Å dusje er noe av det som tar mest av strømforbruket i en husholdning. Her er regnestykket uten strømstøtte: Hvis dere er tre stk som dusjer 10 minutt hver går det ca 450 liter vann og 15kW. Det tar ca fem timer for varmtvannstanken å varme opp igjen vannet.

Skjer dette i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene sparer du 24 kroner. I løpet av en måned utgjør dette 672 kroner.

Med strømstøtte sparer man 8 kroner i løpet av en dag og 224 kroner i løpet av en måned. Nyere varmtvannstanker har funksjonalitet for å automatisk varme når prisene er lavest. Har du en eldre varmtvannstank kan du kjøpe en bryter som Aeotech Heavy Duty.

Lading av elbil

Med strømstøtte ser det slik ut: Ved å lade bilen i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene, kan du spare 10 kroner. Ikke så mye på en enkelt dag men i løpet av en måned med slik differanse blir det 280 kroner.

Prisene er inkludert mva men uten nettleie.

Flere nyheter: