Menu
Mange studietilbud sliter med å fylle plassene. Tysk- og franskstudier sliter både på lektor- og bachelornivå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En tredel av utdanninstilbudene sliter med å fylle plassene

En tredel av alle utdanningstilbud har færre enn én førstevalgssøker per studieplass, viser årets tall fra Samordna opptak.

Av NTB | 05.05.2023 09:14:19

Vitenskap og teknologi: I alt er det 419 av 1.332 studietilbud som har færre førstevalgssøkere til sine utdanninger enn de har studieplasser, melder Khrono.

Hele 29 utdanninger hadde 0,2 eller færre førstevalgssøkere per studieplass, halvparten av disse er innen humaniorafag og lærerutdanninger.

Godt over halvparten av utdanningstilbudene med få søkere befinner seg enten ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø eller ved den private kristne NLA Høgskolen.

UiT har 9 utdanningstilbud på denne lista. NLA har åtte.

To utdanningstilbud fikk ingen førstevalgssøkere: Bachelor i kristendomskunnskap ved Fjellhaug Internasjonale Høyskole (FIH) og ingeniørutdanning i prosessteknologi ved UiT Norges arktiske universitet i Alta/Narvik.

Også språkfagene tysk og fransk sliter med å fylle plassene både på bachelornivå og som lektorutdanninger. Samtidig er det stor pågang på mange av de asiatiske språkstudiene. Japansk, arabisk, russisk og kinesisk hadde ingen problemer med å fylle studieplassene.

(©NTB)

Flere nyheter: