Menu
En ekstern kommisjon har besluttet at pensumboken som er benyttet i faget rusmidler og doping ved Politihøgskolen, ikke framstår som vitenskapelig. Foto: Terje Pedersen / NTB

Emne ved Politihøgskolen kritiseres i ny rapport

Pensumboken i Politihøgskolens fag om bruk av rusmidler fremstår ikke som vitenskapelig, ifølge en ekstern kommisjon.

Av NTB | 01.07.2024 16:43:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Studiets eneste pensumbok «mangler gjennomgående referanser til kunnskapen som fremføres og fremstår ikke vitenskapelig. Den er ti år gammel og kan ikke sies å representere det fremste innen forskning», kommer det fram i kommisjonens rapport som Dagbladet har fått av Politihøgskolen.

Emne rusmidler og doping ved Politihøgskolen skal gi studentene kunnskap om effekten av rusmidler og hvordan man kan avdekke om noen er ruset. Emnet underviser arbeidsteknikken tegn og symptomer, som skal gjøre studentene kjent med tegn og symptomer ved bruk av enkelte rusmidler.

Etter en gjennomgang det siste året har en ekstern kommisjon blant annet vurdert at emnets faglige innhold ikke samsvarer med ny forskning innenfor fagfeltet.

Det var Politihøgskolen som besluttet at det skulle gjennomføres en fagfellevurdering av emnet. Sentralt i kommisjonens funn er at pensumboken som er benyttet i undervisningen, er utdatert og benytter kilder som ikke oppfyller kravet for undervisning på høyskolenivå.

Politihøgskolen tar kommisjonenes funn på alvor og skal jobbe med forbedringspotensialene, sier avdelingsleder Dag Mørk Sveaas ved Politihøgskolen.

(©NTB)

Flere nyheter: