Det endte ikke i jubel denne gangen heller. Elverums Kassem Awad og Barcelonas Luka Cindric under kampen i håndball mellom Elverum og Barcelona i Håkons hall. Foto: Annika Byrde / NTB

Elverum kunne ikke måle seg med Barcelona i mesterligaen – tapte stort

Det gikk ikke veien for Elverum i bortemøtet med Barcelona i håndballens mesterliga. Det endte til slutt 40-30 i katalanernes favør.

Av NTB | 09.02.2023 22:15:31

Sport: Hjemmelaget var storfavoritter møtet med Elverum, og de sviktet ikke. Før torsdagens gruppespillkamp toppet Barcelona gruppe-B med 19 poeng. Elverum var plassert på sisteplass i gruppespillet med to poeng etter ti spilte kamper. Sist gang de møttes var i Håkons hall i Lillehammer. Den gang endte det også med seier til Barcelona.

Barcelona så ikke ut til å være mye brydd av presset som favoritter og sikret tidlig ledelsen i kampen. Etter ti minutter hadde Barcelona sikret seg en ledelse på fem mål.

Elverum forsøkte å tette forspranget, men det skulle vise seg vanskelig å overliste Barcelonas keeper Emil Nielsen fra Danmark. Det sto 19-12 til Barcelona etter første omgang.

Det så ut til at vondt skulle bli verre i den andre omgangen av kampen. Seks minutter inn i omgangen hadde hjemmelaget sørget for en nimåls ledelse, men med et effektivt kontringsspill og solid forsvar kunne gjestene tette luken igjen til fem mål.

Nærmere skulle det ikke bli for Elverum, som nok en gang måtte se seg beseiret av Barcelona.

Kampens toppscorer ble Barcelonas Luis Frade. Portugiseren fant nettmaskene 8 ganger på 9 forsøk. Elverums toppscorere ble Daniel Blomgren, Patrick Helland Anderson og Sindre Heldal som sørget for 5 fulltreffere hver.