Menu
Europas lagkaptein Suzann Pettersen fikk se sine spillere stå for en flott opphenting i Solheim Cup, og før siste dag er det uavgjort i prestisjeduellen med USA. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB

Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup – Tutta målløs

Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

Av NTB | 23.09.2023 20:52:51

Sport: Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

– Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

– Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette.

Lørdag endte formiddagens foursomekamper med to seirer til hvert lag. Europas to seirer kom ved danske Emily Pedersen og spanske Carlota Ciganda, og ved svenskene Maja Stark og Linn Grant. Sistnevnte par avgjorde på det 18. og siste hullet.

Igjen imponerte europeerne i fourball, og det ble 3-1 i europeisk favør også lørdag. De tre seirene kom ved Charley Hull/Leona Maguire, Madelene Sagström/Emily Pedersen og Carlota Ciganda/Linn Grant.

– Linn (Grant) er født for å gjøre dette, og Carlota møtte opp med A-spillet sitt, hjemme i Spania. Jeg kunne ikke vært stoltere.

Hun har en stor utfordring i å sette opp rekkefølgen på spillerne i singleduellene. Tradisjonelt har amerikanerne vært sterkere i singlespill i Solheim Cup. USA har tatt flest poeng i single 10 ganger mot 5 for Europa.

De to siste gangene det har vært uavgjort før siste dag var det derimot Europa som kunne juble til sist.

USA står med 10 seirer i Solheim Cup gjennom tidene. Europas lag har vunnet sju ganger.

Etter å ha blitt knust i foursomespillet fredag (der spillerne på hvert lag slår annenhver gang på samme ball), slo Europa tilbake i fourball (der spillerne har hver sin ball, og lagets beste resultat er tellende på hvert hull). Der ble det tre europeiske seirer og bare en amerikansk.

– Det er bare i Solheim Cup at man ser dette nivået av vilje og lidenskap. Se på slagene som ble gjort, puttene som ble satt. Det er helt utrolig, sa Pettersen til Sky Sports.

(©NTB)