Menu
Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Elbilrabatt på ferje reduseres

Fylkestinget i Vestland har vedtatt å redusere rabatten for elbiler på ferjer fra 50 prosent til 30 prosent. Den nye rabatten trer i kraft 1. september 2024.

Av Egil M Solberg | 23.06.2024 17:52:31

Elbilrabatt: Beslutningen kommer etter at Samferdselsdepartementet endret regelverket for elbiler på riksvegferjer, og reduserte rabatten fra 50 prosent til 30 prosent fra 1. mars i år.

Fylkestinget i Vestland har valgt å følge statens retningslinjer for å sikre en mer enhetlig prisstruktur for elbiler på både riksveg- og fylkesvegferjer.

Dette betyr at elbiler fra 1. september 2024 vil betale 30 prosent mindre enn ordinære biler på ferjer i Vestland.

For eksempel: En tur med en ordinær bil på en fylkesvegferje i Vestland koster 100 kroner. En tur med en elbil på samme ferje koster 70 kroner fra 1. september 2024.

Det er viktig å merke seg at rabattordningen for elbiler på ferjer kan variere fra fylke til fylke.

Denne saken har skapt reaksjoner fra organisasjoner som jobber for elektrifisering av transportsektoren. De mener at reduksjonen av rabatten vil bremse overgangen til elbiler og hindre målet om et mer miljøvennlig transportsystem.

Fylkeskommunen argumenterer for at 30 prosent rabatt fortsatt er en attraktiv fordel for elbiler, og at reduksjonen er nødvendig for å sikre en mer bærekraftig finansiering av ferjedriften.

Hvorvidt reduksjonen av rabatten vil ha en negativ effekt på salget av elbiler i Vestland gjenstår å se.

Flere nyheter: