Menu
Schiphol flyplass utenfor Amsterdam melder om omfattende innstillinger på grunn av uvær onsdag. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB

Ekstremvær herjer i Nederland – en person død

Tidenes kraftigste sommerstorm hindrer flytrafikken på Amsterdams flyplass Schiphol. En person er død som følge av stormen.

Av NTB | 05.07.2023 11:33:29

Økonomi og næringsliv: En kvinne i byen Haarlem døde etter å ha blitt truffet av et tre som falt over ende i stormen Poly, opplyser det lokale politiet.

Ekstremværet rammer onsdag trafikken til og fra flyplassen Schiphol utenfor Amsterdam, som er en av Europas travleste. Mellom klokken 9 og klokken 15 blir det svært begrenset trafikk, skriver Schiphol på Twitter. Flere hundre flygninger er innstilt.

Foreløpig er tre avganger til Oslo, en avgang til Bergen og en avgang til Stavanger rammet av innstillingene, ifølge en oversikt på flyplassens nettsider.

Også jernbanetrafikken i Nederland blir påvirket av Poly, og ved Alkmaar utenfor Amsterdam veltet en lastebil og sperret en viktig motorvei.

Med vindhastigheter på opp mot 40 meter per sekund traff stormen nordsjøkysten. Trær er blåst over ende, og myndighetene ber folk holde seg inne. Nord i landet har meteorologene sendt ut rødt farevarsel for fire regioner.

I havnebyen IJmuiden er det målt sterk storm – som betyr vedvarende vindhastigheter rundt 30 meter per sekund – og værtjenesten Weerplaza sier dette er den kraftigste sommerstormen som noen gang er registrert i landet. Det er også i IJmuiden de kraftigste vindkastene er målt, med en hastighet rett i overkant av 40 meter per sekund.

Med en tredel av landets areal under havnivå er Nederland spesielt sårbart for ekstremvær og klimaendringer.

(©NTB)

Flere nyheter: