Menu
Samme dag som streiken i staten var over, måtte NTNU i Trondheim utsette eksamener. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Eksamener kan bli utsatt selv om streiken er over

Streiken i staten er avblåst, men faren for at studenter får utsatt eksamen er ikke over. Etter at streiken var over, utsatte NTNU to skriftlige eksamener.

Av NTB | 05.06.2024 12:33:07

Utdanning: Universiteter og høgskoler legger nå nye eksamenskabaler i håp om at utsatte eksamener kan avholdes før sommeren, skriver nettavisen Khrono.

Ved NTNU i Trondheim opplyser avdeling for utdanning til Khrono og Universitetsavisa at skriftlige eksamener for resten av eksamensperioden, som varer ut denne uka, trolig kan gå som normalt. Når det gjelder muntlige og praktiske eksamener er situasjonen mer uklar.

– Om vi klarer å gjennomføre alle disse som planlagt henger sammen med hvor fort de streikende kommer tilbake på jobb og i normal gjenge igjen. Vi gjør det vi kan for at studentene ikke skal bli skadelidende, sier direktør for organisasjon og infrastruktur Bjørn Haugstad til Universitetsavisa.

Universitetet trenger denne dagen for å få avklart om noen muntlige og praktiske eksamener også må utsettes, skriver avisene.

Universitetet i Sørøst-Norge har utsatt eksamen for 350 studenter, inkludert obligatorisk aktivitet og arbeider nå for å finne nye datoer for eksamen for alle.

Ved Høgskolen i Østfold vil alle eksamener gå som planlagt fra torsdag. Det samme gjelder stort sett på Høgskulen på Vestlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: