Menu
Tirsdag møtte TT Barnetivoli AS til skiftemøte i Kristiansand tingrett etter at tivoliet ble stengt av politiet fredag. I retten kom det fram at tivoliet skylder nesten 2 millioner kroner. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Eierne av TT Barnetivoli møtte tirsdag i skifteretten – Skylder minst 1,9 millioner kroner

Eierne av tivoliet som ble stengt i Bø i Telemark fredag, møtte tirsdag til skiftesamling i Kristiansand tingrett. Tivoliet har 1,9 millioner kroner i gjeld.

Av NTB | 18.07.2023 18:33:05

Kriminalitet og rettsvesen: Tirsdag ble første skiftesamling i konkursboet til TT Barnetivoli AS avholdt i Kristiansand tingrett. Der kom det fram at selskapet har gjeld på minst 1,9 millioner kroner, hvorav 400.000 skal være bøter, skriver Agderposten.

Fredag ettermiddag ble det omreisende tivoliet stengt med umiddelbar virkning. Årsaken var at Jernbanetilsynet hadde funnet sikkerhetsbrudd i alle innretningene til tivoliet. I skifteretten ble det kjent at aksjonen i Bø sentrum var koordinert av politiet, Statens jernbanetilsyn og Arbeidstilsynet.

Tivoliet har drevet ulovlig siden i fjor som følge av manglende dokumentasjon på arbeidsforholdene. I tillegg leverte de inn regnskap for 2021 nesten fire måneder etter fristen og 17 dager etter tvangsoppløsningen.

Verdiene i boet består blant annet av anleggsmidler til cirka 950.000 kroner, men egenkapitalen i tivoliet er allerede negativ, med minus 264.000 kroner, ifølge avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: